Maмочки, которые недавно переехали жить в другую страну

13. Aug, 10:14

Sveikas!

Pirmkārt, es ļoti atvainojos, ka rakstu latviešu valodā, bet man ļoti gribas dzirdēt citu pieredzi šajā jautājumā! Rakstu ievietoju arī LV portālā, bet tur meitenes nav visai atsaucīgas, tāpēc atļāvos to ievietot arī pie jums. Atbildes varat droši rakstīt krievu valodā. Pati nerakstu tāpēc, ka uz datora man ar to rakstīšanu iet pagrūti:)

Ņemot vērā to, ka drīz pārceļamies uz dzīvi citā valstī, ir radušies tādi, šādi jautājumi. 

1. Kā jūsu mazuļi reaģēja uz pārlidojumu ar lidmašīnu? Jālido, aptuveni, trīs stundas. Bet stresu sagādā tas, kā uzvedīsies jaunākais bērns! Kāda ir jūsu pieredze?

2. Cik ātri Jūsu mazuļi adaptējās jaunajā valstī un kā viņiem iet ar svešas valodas apguvi? Šoreiz, runa iet par bērniem no gada, līdz 5 gadu vecumam!

3. Ārstu un papīru lietas. Kā un kur pieteikt ģimenes ārstus bērniem? (Valsts: UK) Un, šis, tik daudziem, sapīgais jautājums - pabalsti  bērniem. Kad var sākt kārtot? Respektīvi, cik ilgs laiks ir jānodzīvo uk, lai varētu tos nokārtot? Internetā neatradu precīzu informāciju - svārstās no pusgada, līdz pat četriem gadiem. Kā arī, kādus papīrus būtu nepieciešams paņemt līdzi, izejot no pasēm un dzimšanas apliecībam? 

 

Būšu ļoti pateicīga meitenēm, kuras sniegs kaut nelielu apgaismību!

14. Aug 2015, 13:28

Gramatnīcā yr gramata par dzivoshanu anglija ar dazadiem padomiem, ari ir atbildes uz visiem tavim jautajumiem. Paskatis interneta, saucas darbs anglija vai dzive anglija. Lidmashina viss bus labi, galvenais panjem lidzi udeni un kadu gramatu vai videopleijeri. Ja, kas saglaba Latvijas mobilo telefona numuru, jo galeja gadijuma varesi ar to pietekties http://e.kredit.lv no Anglijas. Uz vietas tiv neviens tur kreditu sakuma nedos, jo nebus ne darba vieta ne social insurance number.

13. Aug 2015, 12:47 andrea

Papa uze tam rabotajet. Ostajotsa tolka nam ujehatj. Boljshoje spasibo za otvet!!

13. Aug 2015, 11:55

I nado otkazatsja ot vseh posobij v Latvii,chtobi poluchatj posobija v Anglii.

13. Aug 2015, 11:50

Kogda mi pervij raz leteli moemu sinu bilo 3 goda,perelet on perenes horosho,s momenta vzljota i posadki on spal. Adaptirovalsja tozhe ochenj bistro,emu vedj glavoe chtobi mama bila rjadom. V tri goda mi ego otdali v sad,neznaju kak,no celij god on othodil v sad po 3 casa v denj(besplatno),na celij denj esli otdavatj nado platitj. Ne skazhu chto on stal razgovarivatj na anglijskom,no stal ego ponimatj i govoritj mnogo elementarnih slov. V 4 s polovinoj goda mi ego otdali v shkolu, adaptacija proshla horosho, teperj on govorit na dvuh jazikah,inogda odno slovo na russkom,dva na anglijskom. Naschet doktora - idete v ljubuju polikliniku i govorite chto hotite zaregestrirovatsja s soboj nado passport i svideteljstvo o rozhedii rebenka i ewe zhelateljno passport s privivkami. Pro posobija skazatj slozhno,nado odnomu iz roditelej otrabotatj hotj kakoe to vremja zdesj chtobi ih poluchatj. Nu a tak vi mozhete pretendovatj na child benefit (eto ezhemesechnoe posobie na rebenka). I esli vi ili muzh budete rabotatj mozhno oformitj Tax credit i working tax credit,eto vsjo vi mozhete uznatj esli obratitesj v vashem gorode v Job centre.